keszulek-acel-tervezes

Készülék- és acélszerkezet tervezés

Tervezési feladataink jellege kettős, általában teljes üzemek főképpen gépészeti kiviteli és engedélyezési tervdokumentációk elkészítésére vállalkozunk, de jelentős számban tervezünk egyedi berendezéseket üzemek és gyártóművek megrendelésére. A technológiai és szilárdsági méretezést is alkalmazunk, készítünk berendezés adatlapokat, kiviteli terveket, végzünk gyártóművi ellenőrzést, valamint a jogszabályi elvárásoknak megfelelő teljes körű hatósági ügyintézést is vállalunk. A vegyipari folyamatokra jellemző berendezések tervezésében nagy tapasztalattal bírunk. Az alábbi típusok tervezésére szakosodtunk:

  • hőcserélők,
  • kolonnák,
  • technológiai tartályok,
  • tárolótartályok,
  • tüzelőberendezések,
  • szeparátorok,
  • keverős berendezések,
  • ciklonok.
 
Euronorm szabványrendszerek alapján dolgozunk, de jelentős tapasztalatunk van ASME, ANSI, API, BS, DIN, GOST szabványok szerinti tervezésben is. Megrendelőink vállalati szintű előírásait alkalmazzuk, vagy szükség szerint létrehozunk projektszintű specifikációkat. Jó kapcsolatot tartunk fenn a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal területi irodáival, megrendelőinket teljes körűen támogatjuk a műszaki biztonsági és az építésügyi hatósági tevékenységek, eljárások lebonyolításában, a szükséges engedélyek beszerzésében, valamint bejelentési kötelezettségük adminisztratív lebonyolításában. Gyakran együttműködünk független tanúsító szervezetek szakembereivel is, olyan dokumentációt állítunk elő magyar vagy idegen nyelven (angol, német, francia, orosz), amely hazai és külföldi Notify Body tervellenőrzésen minden esetben megfelel. Kereskedelmi áruk, mint szivattyúk, kompresszorok, fúvók, centrifugák és szállítóberendezések forgalmazóival jó kapcsolatot tartunk fenn, ügyfeleinknek segítünk a megfelelő berendezések kiválasztásában, műszaki és árajánlatok összehasonlításában.
 
Épületszerkezetek és technológiai acélszerkezetek (állványok, berendezések tartói, szekunder acélszerkezet, csőtartók) tervezését is végezzük. A technológiai redszerek tervezése 3D CAD környezetben történik, így az acélszerkezetek tervezését is így kezeljük. Mivel nagyon sok ismétlődő alakzat jellemzi ezeket (lemezek, konzolok, oszlopok, lépcsők, hágcsók, korlátok, stb.), ezért parametrikusan átalakítható modellek készítését tartjuk a leghatékonyabb munkamódszernek. Mi általában az AutoDESK Inventor programot használjuk. Az elmúlt években jelentős adatbázist dolgoztunk ki, így az egyszerűbb, rutinszerű feladatokat gyorsan, hatékonyan el tudjuk készíteni. Tapasztalatunk szerint az így készített tervdokumentáció további előnye, hogy mind a műhelymunkához, mind a helyszíni összeszereléshez szép, letisztult és egységes megjelenésű dokumentáció állítható elő. A CAD adatok jelentősen támogatják a különböző alakos lemezek kivágását, furatképek kialakítását programozható szerszámgépek esetében. Bonyolult, összetett felületekről terítéket is készítünk, kontúrleírást vagy papírra nyomtatott terítékrajzot is elő tudunk állítani.

 

<< vissza >>