Elismerések

ELISMERÉSEK

TVK Rt. Olefin-2 projekt

Elismerő oklevél


TVK Rt. Olefin-2 projektjének megvalósítása során tervezőirodánk a tevékenységi körének legszélesebb terjedelmével vett részt. A létesítmény kezdeti tervezésétől a teljes üzembe helyezésig és átadásig jelen voltunk. (2002-2005)
Az alábbi mérnöki munkákkal szolgáltuk ki megbízóinkat:
• Egyedi berendezések (hőcserélők, kolonák) tervezése
• Gyártóművi ellenőrzések, inspekciók
• Nyomóköri dokumentációk készítése (~1550 kötet)
• Üzem átadása-átvételi dokumentációjának összeállítása
Teljes tervezési időszakban ~4000 mérnöknapi teljesítményt nyújtottunk a TVK Rt részére. Egyidőben a projekten dolgozó mérnökök legmagasabb létszáma 32 fő volt.

HUNGRANA Kft. P3000-es projekt

Tervezői minőségi díj


2005 és 2007 között a HUNGRANA Kft. termelési kapacitását megduplázta (1500 t/nap) kukorica feldolgozását 3000 t/nap kapacitásra bővítette.
Gyakorlatilag minden üzemük kapacitását duplázták és mindegyik technológiai üzemükben mi voltunk a generál tervezők (technológiaigépészet, építészet, villamos és irányítástechnika). Irodánk teljes létszáma kb. 1,5 évig ezeket az üzemeket tervezte. A Hungrana Kft. ill. külföldi cégek Basic Engineering terveiből mi készítettük az engedélyezési és kiviteli terveket. A kukorica beérkezéstől kezdődően az izocukor előállítás és biocukor gyártás befejezéséig mi terveztük az összes technológiai folyamatot.
Összes teljesítményünk ~5000 mérnöknap volt.

 

 

 

BorsodChem Rt. TDI üzem

Elismerő érem


A TDI üzemi kapacitásbővítés gépészeti, technológiai tervezési munkáért kaptunk elismerést.
A készülékek kb. 50%-ának gyártási tervét mi készítettük. Hatósági engedélyezési dokumentációkat állítottunk össze, különböző technológiai blokkokról. A Kristályosító üzemi és D zónai tartálypark kiviteli terveit mi készítettük.
2000 évtől kezdődően minden évben ~1500 mérnöknap terjedelemben végeztünk tervezési feladatokat a BorsodChem Zrt. számára.