3D Kiviteli tervezés

3D Kiviteli tervezés

PDMS


Társaságunk stratégiai célja, hogy a hazai és környező országok piacán kívül nyugat-európai tervezési projektek megvalósításában is részt vehessen. Szakembereink mérnöki tudása kiemelkedő az ipari gépészet, csőszerelés területén. Idősebb kollégáink idegen nyelvet tanultak, fiatalabb kollégáink kiválasztásánál fontos szempont volt a határozott nyelvtudás.

Nemzetközileg kiemelt projektek megvalósításánál elsősorban alkalmazott szoftver az AVEVA méltán elismert 3D gépészeti létesítménytervezője, a PDMS.

2009-ben döntöttünk úgy, hogy részben áttérünk a PDMS alkalmazására, szakembereinket az AVEVA GmbH Hungarian Representativ Office munkatársai képezték ki, rendszeradminisztrátori és tervezői alkalmazások mindegyikére.

2010-es évben saját (EN) alkatrész-katalógusok és csőosztályok létrehozását tűztük ki célul. Emellett elkészítettük egy tartálypark csőhálózat modelljét, amellyel az AVEVA NET alkalmazását is teszteltük.

 

CADMATIC


Megrendelőnk elvárásának megfelelően 2008-ban vezettük be a CADMATIC 3D létesítménytervező szoftvert alkalmazásaink közé. Rendelkezésünkre bocsátott csőosztályok alkalmazásával készülnek modelljeink, jellemzően technológiai blokkok, területileg elkülönülő egységek önálló tervezési feladatait vállaljuk.

Nyolc szakemberünk sajátította el a program használatát. Partnerünkkel kötött megállapodás értelmében közösen is vállalkozunk projektek megvalósítására, így jelentős méretű létesítmények tervezését is tudjuk vállalni megrendelőink határidő elvárásainak megfelelően.

Távoli prezentációk lebonyolításában hasznosnak találtuk a szoftver beépített megjelenítőjét, az eBrowser alkalmazást, aminek alkalmazása gyors és tartalmas kommunikációt biztosít a projekt résztvevői között.

 

AUTOCAD PLANT 3D


Szakembereink a Nitroterv Kft. alapítása óta az Autodesk szoftvereit használják tervrajzok készítésére. A Windows alapú AutoCAD R14 verzió 3D funkcióinak megjelenésével egyidejűleg áttértünk a 3D tervezési módszerek bevezetésére.

Az elmúlt 10 évben megjelent AutoCAD verziók mindegyikét kipróbáltuk, alkalmaztuk. Emiatt mindig kerestünk a piacon olyan létesítménytervező szoftvert, amely AutoCAD bázison futva támogatja munkánkat. Maradéktalanul jó megoldást nem találtunk, saját fejlesztésekkel bővítettük alkalmazásainkat, AutoLISP és VisualBasic programozói környezetben kialakítva azokat.

Az AutoCAD Plant 3D egy teljesen új alkalmazás, amelynek már próbaverziója elnyerte tetszésünket. A szoftver 2010 év végén került piaci forgalomba, a próbaverziót már kisebb létesítmények tervezéséhez kipróbáltuk. A 2011 év eleji szoftverváltás során tervezzük bevezetését.

 

<< vissza >>